Din surse sigure (mai mult de trei, printre care si surse bisericesti), mi s-a confirmat faptul ca in luna aceasta, mai exact pe 27, are loc sarbatoarea denumita popular pe la noi Paşte. De mic copil am fost crescut in spiritul sarbatorilor traditionale, am invatat sa le respect si sa le stiu pe de rost. Pana la varsta de 6 ani stiam in afara de Paşte si un numar impresionant de obiecte din biserica (inclusiv). Vecinii de pe strada lu’ bunica-mea nu erau egoisti deloc. Nu am fost singurul „educat” cu astfel de notiuni laice, ba dimpotriva, toti balaurii de ne adunam seara pe strada. La un „folbal”, o „ascunsea”, la un raid dupa capsunile vreunei vecine.
Astfel, simteam o euforie si o caldura sufleteasca de nedescris in momentul in care auzeam cuvintele: paşte, dumnezei, cristoşi, biserică, anafură, cristelniţă, altar, candelă, ceară, cruce, icoană. Ah, era sa le uit pe cele „speciale”, formate fie prin diverse tehnici literare desavarsite, fie … rostite prea in graba: crucioi, dumnezeiaşi, dumnecău, dumnescândură, bisericuţă.
Daaaar am crescut, si mi-am dat seama ca in majoritatea cazurilor, aceste cuvinte nu-mi prea folosesc. Oh, dar si cand le folosesc… imi place sa le rostesc pe toate. 🙂
Pacat doar ca in ziua de azi, „cuvintele” astea frumoase nu mai sunt la moda. Deh, ce sa le ceri „kizilor” si haifaivistilor (sau haivaivărilor?)…

Bun, unde voiam sa ajung… stati ca-s la jumate. O sa-mi multumiti la urma pentru un astfel de preludiu frumos.
V-am explicat cum e cu partea audio, sa va explic cum e si cu imaginea.

La fel de mic fiind (o treime din cifra bestiei, nu ma mai repet), am facut prima oara cunostinta cu licoarea bacchica, rezultata un urma fermentarii mustului (care era buuuun, dar nu in combinatie cu lactate! niciodata, rog retineti), denumita vulgar „vin”. Bun, da’ cum s-a intamplat… era toamna, trecuse prima bruma parca, eu voinicul, ma duc sa scot niste vin din butoi. Nu stiu cum s-a nimerit ca ceilalti sa ma piarda din ochi vreo 10 minute ca atat mi-a trebuit. Inarmat cu un furtun, o sticla si multa ambitie, am … inceput un capitol important din viata. Vinul, dupa cum banuiti n-a mai ajuns de pe furtun in sticla, ci in maţ. Apoi stiu ca am inceput sa aud tot mai infundat, sa vad totul mov, si sa rad. Doamne ce m-am mai distrat in ziua aia. In afara de partea cu facut naaani pana a doua zi, iar a doua zi primit sanctiunea.
*putting another pillow under his arse*
Unde eram? Da… acum ca m-am facut comod, sa continui. Pana in gimnaziu, am manifestat o reticenta vadită faţă de alcool (pfff nu beau bere ca e amară, dupaia mai si râgâi, etc.) si totul a fost plictisitor (pai cum credeati). Dar din ultimii doi ani de gimnaziu, dupa multe betii precoce, in final am inceput sa dezvolt o imunitate partială in privinta bauturilor slabe. Asta se intampla prin liceu (un inceput greoi, stiu, is depasit copii) si a continuat pana in ziua de azi (in functie si de antrenamentul zilnic, e logic, nu?). Evident, in momentul de faţă sunt un biet profan, raportându-mă la abilitatile unor mari artisti ai neamului, dar ma straduiesc din rasputeri sa ma dau pe brazda. Exemple ale acestor „artisti” sunt multe, si sunt la indemana. Nu am sa dau nume, am sa fac mai mult de atat. Dovezi dom’ne. Inca oleacă de rabdare si v-am lasat…

Bun. Pana aici totul a mers bine. Acu’, nu stiu cam ce ati inteles din textul de mai sus, dar sunteti liberi sa intelegeti fiecare cam ce vreti. Eu mi-am amintit doar, cu aceasta ocazie, de niste momente placute din viata mea. V-am reamintit pe aceasta cale ca urmeaza Sfintele Sarbatori Pascale (suna ca dracu’, da’ se poartă) si ca in aceasta luna, ca orice roman get-beget care se respecta, o sa incerc sa fac ceea ce stie romanul mai bine: sa petreacă!

Aveti mai jos „miezul” acestor ineptii debitate la o ora asa tarzie. Click on more.

Uhm, si daca ziceti ca am facut spam SEO blah blah blah, prin enumerarea de termeni bisericesti, sa stiti ca aveti dreptate. Recunosc, am si vrut sa nimereasca pe blog toate babutzele si toti preotii internauti, via gugal sau mai stiu eu ce motor de cautare, pentru a le putea transmite urmatorul mesaj:
The son of God (in one religion)