Am fost in delta zilele astea. Mai exact de vineri pana duminica. Revin mâine cu niste completãri, detalii, poze, etcetera.

Am vazut o poza la Zoso. Intr-adevar, campania suna bine, dar are efect ZERO. Nu e singura de acest fel. Am mai vazut un mesaj asemanator pe un vas „pasager”. Ceva de genul: „Arunca gunoaiele la mama ta, nu la mama natura”. N-aveam aparatul la indemana, deci va trebui sa ma credeti pe cuvant.

In schimb am facut pozele de mai jos.

Gunoi in Delta

Ah, ca o mica paranteza. Corturile noastre erau la un scuipat distanta de mormanul respectiv.  La vreo 50 de metri de noi, erau inca vreo doua grupuri. Oameni in varsta, veniti cu corturile. Unul dintre ei, un nene trecut de 50 de ani, carunt, din Bistrita Nasaud (dupa numarul de la masina), vine frumos, cu gunoiul in mana, si il arunca acolo, in mormanul de gunoi. Unul dintre noi, a facut greseala sa-l intrebe: „Nu va suparati, dar de ce aruncati gunoiul aici?” Iar el foarte ofensat „Dar unde sa-l arunc?”. Atunci ne-a cam sarit mustarul. Pai bine mai nesimtitule, adica noi, care vorba aia, la 20 de ani suntem „derbedei”, noi putem sa venim cu saci menajeri sa ne stangem gunoiul si sa nu imputim zona, dar tu nu. Pai noi vrem sa mai venim aici, si sa nu gasim poiana plina de lãturile altora. Tipul respectiv a inceput … ca o fi, ca o pati, ca am aruncat doar un colt de paine (aruncase o sita, sau ceva de la masina, si o paine uscata, pe care au mancat-o cainii in noaptea respectiva, ne-au mai si trezit din somn ca se incaierasera). In fine, zic, sa va dam un sac menajer, daca nu aveti, sa va strangeti gunoiul. La care omul: ia uite, cum se iau ei de mine. S-a intors si a plecat.

Deci, tataie, oriunde te-ai afla, multa muie iti doresc si tie si odraslelor tale, care sigur te mostenesc.